• Jonge Utrechtenaers

IK BEN: IMKE

Hoi allemaal,


Mijn naam is Imke en sinds januari 2019 ben ik onderdeel van de JU. Na mijn studie in Maastricht heb ik 4,5 jaar in het buitenland gewoond: Brussel en Washington DC waren mijn thuisbasis voor enkele mooie jaren, gevuld met prachtige avonturen! Ondanks alle mooie tijden, verlangde ik terug naar UUUUUUUU en heb ik de keuze gemaakt om terug te keren naar het mooie Utrecht. Het nadeel hiervan? Mijn LBHTQI+ netwerk was verspreid over de hele wereld, maar helaas kende ik niemand in Utrecht. Vastbesloten om hier iets aan te doen, ging ik op zoek naar een vrijblijvende manier om LHBTQI+’ers te leren kennen en kwam uit bij de JU.

Met zwetende handjes ben ik naar mijn eerste JU borrel gegaan, want het is toch best eng om ergens alleen naartoe te gaan waar je niemand kent. Gelukkig werd ik gelijk welkom werd geheten door een diverse club leuke, grappige, lieve, oprechte mensen. Ik voelde me al snel op mijn gemak en ben ondertussen uitgegroeid tot vaste borrelaar en vice-voorzitter. Voor mij is de JU niet alleen een vriendengroep, het is ook een manier om mij in te zetten voor de LHBTQI+community. Ik geloof dat we met respect, liefde en educatie enorme verschillen kunnen maken en zet mij dan ook graag in voor de community die mij aan het hart gaat.

38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven