• Jonge Utrechtenaers

Een nieuw hoofdstuk

Een wisselend gewaardeerde Nederlandse componist schreef het ooit voor een nummer; ‘de dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier’. Na ruim vier jaar in het bestuur, waarvan twee als voorzitter, is het tijd voor mij om Stichting Jonge Utrechtenaers te verlaten. Nieuwe uitdagingen in mijn werkende leven en het op zoek zijn naar een betere balans tussen werk en privé hebben deze beslissing eerder afgedwongen dan ik eind 2019 had voorzien.


Ik ben trots dat we met elkaar de afgelopen jaren op een nieuwe manier de JU op de kaart gezet hebben. Met onze landelijke campagne #WIJZIJNHETZAT, het mede realiseren van het Queer Film Festival Utrecht en de verschillende mooie samenwerkingen met jullie, met partners, met de stad. Naast onze gezellige borrels en leuke activiteiten nemen we verantwoordelijkheid in een tijd waar LHBTQI+ acceptatie nog lang niet vanzelfsprekend is.


De keuze om te stoppen is altijd een erg lastige. Wie zal het stokje overnemen? Ik laat de JU achter in de zeer deskundige handen van de overige bestuursleden Imke, Wessel en tot september Roos. Zij gaan op zoek naar een nieuwe voorzitter die hopelijk met een nieuwe stijl, nieuwe ideeën en vol frisse energie de JU verder zal ontwikkelen in alle potentie die de organisatie in zich heeft.


Daarbij heb ik een oproep voor jullie allemaal: help ons de toekomst van de JU te verzekeren. Vrijwilligers zijn schaars maar essentieel. Wellicht ben je er, aldus jijzelf, niet het type voor maar help ons dan vooral zoeken naar een nieuwe voorzitter en een extra bestuurslid.


Rest mij iedereen te bedanken voor de afgelopen vier jaar. Uiteraard ben ik nog vaak bij de JU te vinden en blijf ik actief betrokken bij het Queer Film Festival Utrecht en in de jury van de Annie Brouwer-Korf prijs.


Lieve groet en tot snel,

Jonnie


De vacature vind je hier!
84 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven