Utrecht Canal Pride 2019

Utrecht Canal Pride 2019

Utrecht Canal Pride
“Met alweer de derde editie van de Utrecht Canal Pride is dit jaarlijkse kleurrijke event niet meer weg te denken. Toch wil de Utrecht Canal Pride de boodschap mogen vieren wie je bent blijven uitdragen en benadrukken dat dit vrij uniek is in de wereld. Niet overal ter wereld kan de LHBTI-gemeenschap zichzelf laten horen. Een Pride heeft daarom pas meerwaarde als jij de keuze kunt maken om deel uit te maken van deze Pride en de ander wilt zien zoals hij is.

Want, hoe magisch een regenboog ook is, en hoe zeldzaam de verschijning van een unicorn ook mag zijn, de echt magie zit hem vooral in jouw aandeel: The Magic is You!”

Programma zaterdag 1 juni 2019 | Botenparade over de Oudegracht
Vanaf 14.00 uur kleurt de Oudegracht weer in alle kleuren van de regenboog! De parade is hét podium voor organisaties die zich het hele jaar inzetten voor de LHBTI+ gemeenschap. Op de 47 deelnemende boten vind je meer dan 50 organisaties die hun werk voor één dag nog zichtbaarder maken. 

Waar vind je de Jonge Utrechtenaers?
 Het thema van onze boot dit jaar is: “Want iedereen moet een plek hebben om zich zelf te kunnen zijn.” Benieuwd hoe dit eruit ziet in ontwerp van Marcel Kranendonk? Wij raden je aan om op tijd klaar te staan, want wij varen op plek twee!

Kom naar de Oudegracht, laat je zien en moedig de parade aan! Benieuwd wie er allemaal meevaren? Een overzicht van de boten vind je hier, of download onze gratis Utrecht Pride app. In de app staat een handig overzicht met extra informatie over iedere deelnemer.

De Route:

De parade vertrekt om 14.00 uur vanaf het Ledig Erf en vaart in noordelijke richting over de Oudegracht. Je bent welkom om de parade aan te moedigen langs de hele Oudegracht aan de kant en op de werven. We hebben de Oudegracht ingedeeld in drie zones: roze, rood en groen. Je vindt de zones terug op de plattegrond hier boven.