Speaking Queerly: transfobie in de queercommunity

Speaking Queerly: transfobie in de queercommunity

Op 12 mei was de eerste editie van Speaking Queerly 2019! Dit was de eerste editie in reeks van drie, waar we met elkaar in gesprek gaan over relevante LHBTI-onderwerpen die wat nuance kunnen gebruiken. Dit jaar zijn de Speaking Queerly events onder leiding van Sanne Pols, een voorvechter van diversiteit en inclusie en eigenaar van LGBTour Amsterdam.

Hoewel er op het gebied van acceptatie van LHBTI-personen in Nederland nog veel stappen te zetten zijn, is het ook goed om naar onszelf te kijken. Want ook binnen onze queer community zien we veel intolerantie en een gebrek aan respect voor elkaar. Op 12 mei lag de focus op de mate van transfusie binnen de queer community. Komt dit voort uit ontwetendheid of onwelwillendheid?

Lees hier de speech van onze voorzitter Jonnie Paling: Speaking Queerly – In hoeverre zijn we één community

Te gast waren:
Anne Lava Russchen zet zich volop in voor de promotie an de LHBTI-acceptatie. Anne is werkzaam bij Transgender Netwerk Nederland (TNN) en actief bij Pink Terrorists.
Mark Hommes is universitair docent Psychologie en onderzoeker op het gebied van (zelf)stigma bij transgenders. Behalve vanuit wetenschappelijk oogpunt weet Mark ook vanuit eigen ervaring te vertellen.
Alex Bulten is een 21 jarige trans en queer activist en actief bij Pink Terrorists. Hij studeert Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en upload van tijd tot tijd een video op zijn youtube kanaal waarin hij vertelt over zijn ervaringen als een bisexuele transman en de do’s en don’ts van het ontmoeten van een transpersoon.
Simon Timmerman is voorzitter van COC Midden-Nederland, en zet zich al jaren actief in voor de belangen van LHBTI’ers in Utrecht en daarbuiten.

Daarnaast was er een bijzondere bijdrage van Anne Chris van Doesburg.