Queer Film Festival Utrecht

Queer Film Festival Utrecht

De Utrechtse LHBTI-organisaties Jonge Utrechtenaers (JU) en het Midzomergracht Festival nemen gezamenlijk het initiatief voor het Queer Film Festival Utrecht. Van 21 tot en met 28 juni worden door heel Utrecht films over bijzondere, belangrijke en prachtige LHBTI-verhalen vertoond.

Het Queer Film Festival gaat Utrecht in, van het Domplein tot andere bijzondere locaties in Utrechtse wijken en met films voor jong en oud. Van 21 tot en met 28 juni zijn er premières, korte films, klassiekers, buitenlandse titels en films van Nederlandse bodem. Het programma is samengesteld in samenwerking met partners door de hele stad: Centraal Museum, Pathé, Nederlands Film Festival, Centrale Bibliotheek Utrecht, Louis Hartlooper Complex, Springhaver en ’t Hoogt. In de samenstelling van het programma zijn alle letters van de LHBTI-community vertegenwoordigd.

Uniek aan het Queer Film Festival Utrecht is de pleinbioscoop in samenwerking met Pathé op zaterdag 22 juni. Op deze avond verandert het Domplein in een openlucht filmzaal, waar de Oscar winnende film Moonlightwordt vertoond. Ook aan nieuw talent wordt niet voorbij gegaan, op dinsdag 25 juni is er een speciale “jonge makers” avond in de tuin van het Centraal Museum. In de tuin zie je deze avond prijswinnende studentenfilms, een beeldessay over biseksualiteit en schuiven tijdens Utrecht College Tour acteur Rick Paul van Mulligen (o.a. A’dam – E.V.A en Wie is de Mol?) en Valentijn de Hingh (model, DJ en transgender activiste) aan.

Bekijk het volledige programma en aanvullende informatie op www.midzomergracht.nl of op Facebook via @QFFU2019. Tickets voor de films zijn te boeken via de betreffende locaties van het Queer Film Festival Utrecht.